Știrile zilei 18 decembrie 2023

Știrile zilei 18 decembrie 2023

Tags :

Principalele știri financiare, publicate în presa economică, referitoare la piața de capital, din data de 18 decembrie 2023:

Bursă. Şapte şedinţe consecutive pe plus pentru indicele BET, cea mai lungă astfel de serie din 2023. Avans de 32% de la începutul anului. Capitalizarea totală, în urcare cu aproape 100 mld. lei.

Bursă. Trei companii au asigurat în noiembrie 34% din lichiditatea de pe Piaţa Principală a BVB. Cei mai tranzacţionaţi 10 emitenţi au avut 55%

Bursă. Dividendele de 643 mil. lei, cu randament de 5%, aprobate de acţionarii BRD SocGen. Acţiunile cresc cu 1% la BVB. Capitalizarea băncii, în urcare cu 140 mil. lei după anunţ. Dinamica din 2023 a acţiunilor, peste BET.

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Cristian Tudorescu, analist: Bursa locală, ajutată anul acesta de Hidroelectrica, OMV Petrom şi Fondul Proprietatea. La anul ne trebuie însă alţi vectori de creştere, iar aici este o provocare

Cu un forcing de final, oferta de titluri de stat pentru populație strânge plasamente de peste 500 milioane euro, a 2-a participare din acest an

Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj sub media zilnică a anului

Cum a fost anul 2023, ce previziuni am făcut şi ce s-a adeverit: Dobânzile s-au stabilizat, inflaţia s-a redus mai mult, dar economia a scăzut mai mult decât aşteptările. Creşterea fiscalitaţii nu a fost prevăzută, iar mediul de business este revoltat. Piaţa de IT s-a mai răcit, iar vânzarea a trei bănci a fost o surpriză.


ESTnews: Regăsiți AICI raportul zilnic Estinvest care conține sinteza sedinței precedente de tranzacționare și principalele ei statistici, precum și știrile dimineții într-un format extins.


Social Media

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar