Știrile zilei 22 aprilie 2024

Știrile zilei 22 aprilie 2024

Principalele știri financiare, publicate în presa economică, referitoare la piața de capital, din data de 22 aprilie 2024:

Gerke Witteveen, CEO al NN Pensii: Fondurile de pensii nu sunt prea mari pentru piaţa locală, însă ea trebuie să ţină pasul cu ritmul nostru de creştere. Piaţa are însă nevoie şi de alte companii decât cele din energie şi sectorul bancar.

Ce sectoare creditează mai mult Banca Transilvania, liderul pieţei bancare locale: o cincime din creditele acordate au fost pentru comerţ, producţie şi servicii. Dacă adăugăm şi agricultura şi imobiliarele, ponderea finanţărilor pentru cele cinci sectoare se îndreaptă spre 30%

Aerostar va distribui dividende în valoare de 32 milioane lei

Bursă. Alro Slatina a produs cu 32% mai mult aluminiu primar în T1/2024 decât în T1/2023. Vânzările, plus 33%. Cotaţia, pe minus cu 9% în ultimele 12 luni.

După dividendele semestriale distribuite toamna trecută, Comelf vine cu o repartizare de cash de dimensiuni similare

Indicele BET pierde un sfert de procent

Săptămână de coşmar pe Wall Street: acţiunile Nvidia s-au prăbuşit cu 13,6%, din care 10% doar vineri, Tesla a pierdut 14%, Apple a scăzut cu 6,5%, Meta şi Amazon cu 6%. În doar cinci zile clubul celor şapte magnifici a pierdut 950 mld. dolari din capitalizare, aproape de 3 ori cât PIB-ul României


ESTnews: Regăsiți AICI raportul zilnic Estinvest care conține sinteza sedinței precedente de tranzacționare și principalele ei statistici, precum și știrile dimineții într-un format extins.


Social Media

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar