Pentru accesarea contului de tranzactionare ESTtrade prin autentificarea cu 2 factori (TFA sau 2FA – Two Factor Authentification), in baza parolei de conectare si a unui cod generat pe smarthphone, urmati pasii pentru a va activa aceasta optiune.

 

1. Este necesar sa aveti un smartphone cu acces in magazinele de aplicatii puse la dispozitie de dezvoltatorul sistemului de operare al telefonului: Google Play Store, Apple App Store sau Microsoft Store. Conectati dispozitivul mobil la internet si descarcati pe smartphone Google Authenticator sau o alta aplicatie care poate genera coduri TOTP (Time-based One Time Password).

2. Accestati in baza parolei dvs platforma ESTtrade de pe un desktop sau laptop (doar pentru activarea optiunii este necesar un calculator) si deschideti din meniul „Personalizare cont” – „Preferinte Autentificare”.

3. Scanati cu smartphone-ul codul QR (Quick Response Code) din ferestra browserului indrepand camera telefonului catre grila patrata; aplicația specializata descarcata anterior il va traduce automat.

4. Introduceti codul TOTP generat pe telefon in campul “Cod TOTP ESTtrade” si dati click pe butonul “Valideaza codul”.

 

Un cod TOTP generat are o valabilitate de 30 de secunde, si noi coduri sunt generate in mod succesiv.

Inainte de activarea/utilizarea codurilor TOTP trebuie verificat timpul afisat pe dispozitivul mobil, cat si pe platforma de tranzactionare, respectiv PC. O diferenta mai mare de 30 secunde intre acestea va conduce la invalidarea codurilor generate!

Pentru dezactivarea autentificarii cu 2 factori trebuie sa introduceti codul TOTP generat in campul “Cod TOTP ESTtrade” si dati click pe butonul “Valideaza codul”.


Social Media

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar