Autentificarea in Platforma

Autentificarea in platforma se face prin alegerea optiunii ESTTRADE din meniul site-ului www.cotatiibursiere.ro.

In pagina care va fi afisata, este necesar sa completati campurile Utilizator si Parola si sa apasati butonul Autentificare pentru a accesa platforma.

Tot pe aceasta pagina, in cazul in care nu va amintiti datele de autentificare sau doriti sa solicitati deblocarea contului, puteti accesa ghidul cu pasii ce trebuiesc urmati pentru aceste operatiuni.

Accesarea contului si Vizualizarea pietei

Navigand prin meniul superior aveti posibilitatea sa alegeti diverse zone de interes.

Aveti la dispozitie o sectiune (Liste Personale) in care va puteti crea o serie de liste personalizate de emitenti, in cativa pasi simpli:

  1. Introduceti un nume pentru lista pe care doriti sa o creati si apasati butonul Creaza. Lista va fi afisata in tabelul disponibil in partea de jos a paginii.
  2. Alegeti butonul Adauga Simbol din partea dreapta a numelui listei pe care doriti a o personalizati.
  3. Introduceti in campul corespunzator, simbolul emitentului pe care doriti sa-l adaugati in lista si alageti butonul Adauga.

Accesul la vizualizarea pietei si a datelor de tranzactionare se realizeaza cu un click pe sectiunea ESTtrade a meniului.

Module Platforma

Sectiunea MarketWatch contine elemente precum o mai facila accesare a modulului Analiza Tehnica, pretul minim, pretul maxim, pretul de referinta si starea emitentului.

Sectiunea Detalii Tranzactionare contine detalii ce tin de date cu privire la tranzactionarea pentru un anumit emitent. Se poate consulta Piata in Adancime cat si ultimele 10 tranzactii realizate pe emitentul selectat. Se poate observa sumarul de tranzactionare al emitentului pentru ultima zi de activitate, precum si un grafic intraday al evolutiei acestuia.

Sectiunea Ticker va sta la dispozitie cu informatii privitoare la ultimele modificari realizate in piata, cat si prin prezentarea ultimelor comunicate referitoare la starea pietei si a emitentilor. Deasemenea, puteti citi diverse stiri cu au caracter financiar.

Live Support permite interactionarea utilizatorului, prin intermediul unui chat,cu o persoana de contact din cadrul societatii noastre. Accesarea Live Support se face cu un click de mouse pe butonul cu acelasi nume din partea superioara a sectiunii Market Watch.

In cazul in care exista un operator disponibil, clientului i se va afisa initial o fereastra in care i se va cere apasarea butonului Start Chat, pentru ca apoi aceasta sa devina o fereastra asemanatoare celor ale programelor de tip messenger, in care va putea discuta cu unul dintre operatori.

In cazul in care nu exista nici un operator disponibil, clientului i se va semnaliza acest aspect.

Tranzactionare - Ordine - Lansare Ordin

Macheta de introducerea a ordinelor in piata este specifica tranzactionarii ONLINE si prezinta caracteristici cu care sunteti deja obisnuiti prin tranzactionarea pe platforma www.estinvest.ro.

Introducerea unui ordin de cumparare/vanzare implica bifarea operatiei ce dorim a o realiza. Elementele se pot apoi introduce succesiv dupa cum urmeaza: simbolul pentru care dorim sa realizam cumpararea/vanzarea, cantitatea dorita si pretul la care dorim sa cumparam/vindem sau bifarea optiunii „La piata” in caz ca dorim sa cumparam/vindem in cel mai scurt timp posibil. Valabilitatea poate fi stabilita in functie de criteriile noastre de tranzactionare in ordine zi, deschise (valabile timp de 62 de zile calendaristice) sau pana la o anumita data setata de Dvs.

Inaintea lansarii ordinului puteti consulta comisionul, valoarea estimata a ordinului cat si disponibilul dumneavostra. Dupa introducerea parolei de ordine si selectarea butonului „Lanseaza Ordin” vezi primi un mesaj de confirmare a tranzactiei dorite. Dupa confirmarea ordinului acesta va fi transmis in piata.

Tranzactionare - Ordine - Lista Ordine Active

Sectiunea ordinelor active este menita a folosi atat in indentificarea ordinelor care le aveti in piata cat si de a putea modifica sau anula anumite ordine. Pentru modificarea unui ordin se apasa butonul „M” din dreptul ordinului care dorim sa il modificam apoi trecem la completarea modificarilor. Anularea se face prin selectarea butonului „A” din dreptul ordinului ce dorim sa-l anulam, urmand apoi a urma pasii de anulare a ordinului.

Tranzactionare - Ordine - Modificare Ordin Activ

Modificarea unui ordin implica modificarea datelor ordinului ales de Dvs.. Elementele ce se pot modifica sunt, dupa cum urmeaza: cantitatea dorita, pretul sau bifarea optiunii „La piata” in caz ca dorim ca tranzactia sa se realizeze in cel mai scurt timp posibil, precum si valabiliatea ordinului.

Dupa introducerea parolei de ordine si selectarea butonului „Modifica Ordin” veti primi un mesaj de confirmare a modificarii dorite. Dupa confirmarea modificarii acesta va fi transmisa in piata.

Tranzactionare - Ordine - Anulare Ordin Activ

Anularea orinului implica introducerea parolei si selectarea butonului „Anuleaza”.

Veti primi un mesaj de confirmare a anularii ordinului, iar dupa confirmare, anularea va fi transmisa catre piata.

Situatia Contului

In aceasta sectiune puteti consulta detalii ce privesc situatia contului dumeavoastra, inclusiv evaluarea portofoliului in timp real.

In sectiunea Portofoliu puteti vizualiza detalii precum: variatia procentuala totala pentru un anumit emitent din portofoliul dumneavoastra, costul mediu sau total, pretul actual al pietei si variatia zilnica a emitentului respectiv.

Sectiunea Sumar Confirmari este o prezentare a tranzactiilor realizate pe contul Dvs. in care gasiti datele specifice pentru fiecare ordin in parte.

Sectiunea Activitate Zilnica prezinta activitatea pentru ziua in curs in ceea ce priveste ordinele executate.

Sectiunea Operatii Financiare o puteti folosi pentru a semnala depuneri de numerar, pentru a retrage sold diponibil cat si pentru a face tranfer in/si din contul de la Sibex. Se stabileste tipul operatiei, apoi se completeaza suma trecand in observatii banca din care sau in care se doreste transferul. Se introduce parola de ordine apoi se selecteaza butonul Save.


Social Media

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar